Grafik Tasarım
Grafik tasarım, görsel bir iletişim sanatıdır. Amacı da, bir mesaj kaygısı taşımak veya bir ürün yada hizmeti tanıtmaktır. Bu işlevi de yerine getirmek için metinlerin ve görsellerin bir araya getirilerek algılanabilecek ve göze hoş gelecek şekilde organize edilmesidir. Grafik tasarım web sitesi üzerindeki grafikler ile birlikte kurumsal olarak afiş, broşür, reklam bannerları, logo tasarım vb. alanlar gibi kategorilere ayrılır. Size bu çalışmayı sunmak için uzman ekibimiz ile birlikte aşağıdaki adımları izlemekteyiz;
İçindekiler
Şirket Portföyüne Uygun Tasarım
Grafik tasarımda sizlerin talep ettiği ürüne göre fikirlerinizi alıp beklentilerini belirliyoruz. Sonrasında bulunduğunuz sektörle ilgili araştırma yapıyoruz. Sonraki aşamada üründe kullanacağımız renk tonlarından yazı tiplerine kadar her şeyi belirlemiş oluyoruz. Her şey belirlendikten sonra sizlere birçok taslak sunuyoruz ve sizlerin en çok beğendiği taslak üstünden tasarımı yapmaya başlıyoruz. Tüm aşamalarda sizlerle iletişim halinde olup, sizlerin ek taleplerini de tasarıma ekliyoruz. Tüm tasarım işlemlerimiz, Şirket Portföyünüz dikkate alınarak uygun tasarımlar beğeninize sunulur.
Grafik Tasarımda Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Tasarım yapmayı özetle şöyle tanımlayabiliriz: Renk uyumu, tipografi, görseller, illüstrasyonlar gibi tasarım ögeleri ve bu ögelerin yerleşimi ile bir bütünlük oluşturup, hedef kitlemize ulaşmaktır. Tasarım konusunda kesinlikle doğru veya kesinlikle yanlış diyebileceğimiz kurallar yoktur. Fakat dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Peki bu hususlar nelerdir?
Odak Noktası/Hedef Kitle
Öncelikle yapılan tasarım konusunda yeterince bilgi sahibi olunması gerekir. Yapılan tasarım en çok hangi kitleye hitap edecek, hangi yaş grubuna, cinsiyetine hitap edecek gibi sorulara cevap verilmelidir. Daha sonra tasarımın özenle planı çıkarılmalı ve odak noktası belirlenmelidir. Tasarımın her parçasını vurgulayamazsınız, vurgulamak istediğinizde sonuç karmaşıklığı doğurur. Bu nedenle neyin en önemli olduğuna karar vermeniz gerekir. Odak noktanız genel olarak görsel ağırlığa sahip olmalıdır. Bu, size ilk bakışta en iyi sonucu aldırır. Boyut, şekil, renk, doku, tipografi gibi nitelikleri kullanarak bu bölüme dikkat çekiyoruz.
Görsel Akış/Hiyerarşi
İzleyicinin dikkatini odak noktası ile çektikten sonra, tasarımınızın geri kalan kısmının kolayca gözden geçirilebilecek şekilde düzenlenmesi gerekir. Hiyerarşi olarak adlandırılan bu kısım sayesinde kompozisyonunuzda akış hissedilebilinecektir. Karışıklık, görsel akışın önündeki en büyük engeldir, bu nedenle yeterli boşluk kullanmamaya özen gösteriyoruz.
Tipografi Kullanımı
Tipografi tasarımın önemli parçalarından biridir. Tasarımınızın amacına destek olabilecek, bütünlük oluşturabilecek bir font seçiyoruz. Bununla birlikte tasarımınızda metin kullanıyorsanız okunabilirliği oldukça önemlidir. Gerek boyut olarak, gerekse kullanılan renkler olarak kolayca okunabilmesine adına dikkat ediyoruz. Eğer tasarımınızın baskısı alınacak ise, önceden deneme baskısı alınarak okunabilirlik kontrol edilebiliriz.
Renk
Renkler, tasarımın algılanışında büyük rol oynar. Renk kullanımınızın iyi düşünülmüş olduğundan emin olmalısınız. Emin olmadığınız zamanlarda renk paleti aracından yardım alabilirsiniz. Renklerle aynı zamanda vurgulamak istediğiniz ögeyi ön plana çıkarabilirsiniz, veya tamamen renk uyumunu bizlere bırakabilirsiniz.
Dosya Formatlarının Kalitesi
Diyelim ki gerçekten dilediğiniz gibi bir tasarım oldu ve artık kaydedip yayınlama veya baskı aşamasına geldik. Bu aşamada baskı ve web için doğru çözünürlük ve formatlarını uyguluyoruz. Aksi takdirde, tasarımlarınızda piksel, bulanıklık, renk farklılığı gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Nasıl ilerliyoruz
- Müşterimizin ihtiyaç analizi
- Pazar araştırması ile diğer firmaların analizi
- Projenin yapımına başlanması
- Müşterimizin beğenisine sunulması
- Gerekli düzenlemeler yapılması ile tasarım teslimi